_DSC0079
2019.01.21

【モロショク】標高 400m にある高地野菜を加工

モロショク

No.008

  • Share on

標高 400m にある高地野菜を加工

府中は盆地。その盆地の山の頂上で、古漬けが漬けられています。 その名も「わしんちの古漬け」その名の通りに、農家の自家製の古漬けを商品化したものです。自家製なので、収穫、洗浄、漬け込み、すべてを手で行い、非加熱で加工しています。そのため、賞味期限は短めの1ヶ月ほど。 懐かしい味わいが人気です。

Old-style pickles on a top of mountains.

Fuchu is surrounded by mountains. On the top of a mountain there, “Furuzuke,” well fermented Japanese pickles are produced. The name is “My home-made Furuzuke.” Moroshoku sticks to hand made style, from hervest to process. They never boil them, therefore expiration dates are very short. They hope to provide Fresh Furuzuke to customers’ kitchen. The taste is very sour as old fashioned, however some people really love them and they have got popular.

お店の情報

店舗なし
販売場所:道の駅びんご府中
TEL:0847-49-0819

Products are Sold in roadside station,
“Michino-eki Bingo Fuchu.”