_DSC2284
2020.07.14

【金光味噌】菌とともに生きる文化を世界に発信しています

金光味噌株式会社

No.001

  • Share on

菌とともに生きる文化を世界に発信しています

味噌は今やMISOと表記され、海外でも日常食として食べられるようになった日本の伝統食。食べ方や加工もレパートリーが広がっていますが、金光味噌は、味噌製造だけではなく、築約200年の歴史ある建物の一角で直営ショップを営んでいます。直営店では味噌の量り売りも行い、時折、すくいどり体験も開催。大樽に仕込まれた味噌の香りや染み出る旨味成分を見るなど、菌が生きていることを体感できる工場見学も行っています。「菌」と聞くと、嫌われ者なイメージだけど、とんでもない、菌が無くては、私たちは生きてゆけないのです。

Spreading Japanese Miso culture living with "Fungus" Aspergillus oryzae to the world.

Miso has been well known Japanese traditional food for the people all over the world. Now we have variety of way of eating and process of Miso.
“Kanemitsu-miso” this Miso manufacturer is the one producing Miso at the factory in Fuchu. They have office and store in the over 200 years old classical building.
In this store you can purchase miso by weight and try each taste before buying. They also prepare factory tour so that you will see how “fungus” works well to creat Miso, so please make reservation before you go. In general, when people hear “fungus”, it’s bad image.
But they said that we can’t live if there is no fungus.

お店の情報

営業時間:8:00 から 17:00
※土曜は 9:00 から 17:00
定休日:日曜日
TEL:0847-41-2080
広島県府中市府中町 628

Open 8:00 – 17:00
*Sat. 9:00 – 17:00
Close Sun.
628 Fuchucho,
Fuchu-shi, Hiroshima-ken

http://www.kanemitsu-miso.co.jp/