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2020.01.17

【味の店 山政】じっくり丁寧に焼き上げる、昔ながらのお好み焼き

味の店 山政

No.006

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じっくり丁寧に焼き上げる、昔ながらのお好み焼き

このまちの食文化を語る上で欠かせない店のひとつが山政食堂。初代は昭和初期から食堂を開いてきました。鉄板焼きとお好み焼きの店としてスタートした現在の店主が子どもの頃に食べていたのは、だ円の形のお好み焼き。ミンチ肉の入ったお好み焼きは昔から府中のまちなかのローカルフードとして、暮らしの中に根付いていました。おいしく焼けたお好み焼きは、焼きあがるとき、とてもいい香りがする、と店主は言う。味だけでなく、香りを楽しめる、それが目の前で作られる醍醐味でもあります。

Okonomiyaki which have been eaten in Fuchu, Yamamasa made carefully.

When we talk the food culture, never forget the restaurant called “Yamamasa.” It was founded in the beggining of Showa era. The present owner opend as Teppanyaki-style, now also makes Fuchu-style Okonomiyaki. The shape of Okonomiyaki used be ellipse shaped which was the one the owner used to eat when childhood. Hearing a history of Fuchu-style Okonomiyaki from him, you can smell and taste them. He said that it actually smells extremely good when Okonomiyaki is ready to eat. Not only tastes, you can enjoy seeing how it is made and smelling it directly in front of you.
This is the best of it.

お店の情報

営業時間:11:30 から 23:00
定休日:木曜日
TEL:0847-41-2432
広島県府中市府中町 743-7

Open 11:30 – 23:00 Close Thu.
743 Fuchucho,
Fuchu-shi, Hiroshima-ken